مجله

هر آنچه که درباره ذخیره آب باران با استفاده از مخزن باید بدانید!

ذخیره آب باران با استفاده از مخزن

این روزها در سراسر جهان با بحران‌های زیادی در زمینه ذخایر آب مواجه هستیم. از طرفی وجود زمین‌های کشاورزی باعث شده آب در ایران به مقدار زیادی مصرف شود. ذخیره آب باران با استفاده از مخزن برای آبیاری در زمین‌های کشاورزی، گزینه بسیار مناسبی است. در این صورت جلوی هدررفت آب گرفته می‌شود و نیاز گیاهان به آب تامین خواهد شد. به طور کلی مخزن‌ها بهترین گزینه برای ذخیره آب‌ها هستند و اگر این ذخیره سازی برای آب باران انجام شود،اتفاق‌های بسیار خوبی در زمینه کشاورزی و مصرف آب را شاهد خواهیم بود. البته استفاده از این شیوه در تمام شهر‌ها و روستا‌ها، با استقبال مواجه نشده است. مطمئنا شما و افراد دیگر در صورت آشنا شدن با مزیت‌های این شیوه ذخیره آب، به استفاده از آن ترغیب می‌شوید، پس در این مقاله از دماوند پلیمر همراه ما باشید.

چگونگی ذخیره آب باران با مخازن

به دلیل بحران کمبود آب شیرین، مخازن و منابع آب با ظرفیت‌های مختلف تولید شده و به بازار عرضه شده‌اند. شما به کمک تانکر ذخیره آب باران می‌توانید حجم زیادی از آن را برای مدت زمان زیادی نگه دارید. سپس هنگام نیاز و کم آبی می‌توانید از آب این مخازن یا تانکر‌ها استفاده کنید. البته در زمان انتخاب منبع ذخیره آب باران دقت بسیار داشته باشید، در نظر بسیاری از فروشندگان، مخازن آب پلی‌اتیلن بهترین گزینه برای انجام این کار هستند. پس از ذخیره آب باران در این مخزن‌ها می‌توانید آب را به کمک لوله یا شلنگ به مزارع کشاورزی خود انتقال دهید.

انواع منبع ذخیره آب باران

در صورتی که تصمیم به ذخیره آب باران برای آبیاری مزارع کشاورزی گرفتید، ابتدا باید یک منبع ذخیره آب باران را تهیه کنید. فروشندگان هنگام خرید، به شما مخازن متنوعی را پیشنهاد می‌کنند. اما شما باید براساس نیاز خود و بودجه از قبل مشخص شده، دست به انتخاب بزنید. ما در ادامه به معرفی برخی از مخازن ذخیره آب باران پرداخته‌ایم.

منبع ذخیره آب باران بتنی

برای اجرای طرح منبع ذخیره آب باران بتنی باید از افراد متخصص و کاربلد کمک بگیرید تا‌ آن را در محوطه زمین کشاورزی یا حیاط خانه شما به مرحله نصب و اجرا درآورند. از مهم‌ترین مزیت‌های نصب این مخزن ذخیره آب، دوام و ماندگاری بالای آن است. همچنین بتن به کار رفته در این مخزن، یک اثر جانبی در آب باران می‌گذارد. اما منظور از این اثر جانبی، ایجاد تعادل در سطح PH آب اسیدی باران خواهد بود.

مخزن ذخیره آب باران گالوانیزه

در صورتی که به دنبال خرید مخزن ذخیره آب باران گالوانیزه هستید باید هزینه بیش‌تری را در نظر بگیرید. زیرا متریال استفاده شده در این مخازن، ورق فلزی بوده و در نتیجه قیمت تولید آن افزایش پیدا می‌کند. یک نکته بسیار مهم در رابطه با این مخزن، وجود مهر و مومی است که به شما اجازه اتصال آن را به آب آشامیدنی می‌دهد.

تانکر ذخیره آب باران پلاستیکی

انتخاب تانکر ذخیره آب باران پلاستیکی، بهترین انتخاب برای انجام این کار است. زیرا این تانکر‌ها و مخازن در فروشگاه‌ها در دسترس بوده و از لحاظ قیمت نهایی نصب نیز بسیار مقرون به صرفه‌تر هستند. البته در زمان انتخاب، سراغ رنگ‌های تیره این مخازن بروید تا از ورود نور خورشید به آب تانکر و رشد جلبک، جلوگیری شود. همچنین این مخزن‌ها در اندازه و طرح‌های متنوعی در فروشگاه‌ها از جمله فروشگاه دماوند پلیمر موجود هستند. بنابراین شما می‌توانید با توجه به نیاز خود، مخزن بزرگ یا کوچک را انتخاب کنید.

اصلی‌ترین شیوه‌های ذخیره آب باران با مخزن

مطمئنا انتخاب تانکر ذخیره آب باران و استفاده از آن برای آبیاری زمین کشاورزی، بسیار هوشمندانه و همچنین عاقلانه خواهد بود. زیرا شما با این کار خود در مصرف آب شیرین و انرژی صرفه‌جویی می‌کنید. در این صورت از آب باران نیز به صورت بهینه استفاده می‌کنید. اما برای جمع‌آوری ذخیره آب باران در مخزن می‌توانید از دو روش استفاده کنید که در ادامه در رابطه با روش‌ها ذخیره آب باران با مخزن بیش‌تر توضیح خواهیم داد.

  • ذخیره آب باران در پشت بام خانه

در این روش آب باران را با استفاده از ناودان یا سیستم لوله کشی به مخزن ذخیره آب باران خود انتقال می‌دهید. برای اینکه هزینه جمع‌آوری آب باران را بسیار کم کنید، شیب پشت بام را به گونه‌ای طراحی کنید که آب‌ها به یک سمت هدایت شوند. سپس با استفاده از ناودان، آن را به سمت مخزن مورد نظر هدایت کنید. البته بهترین محل برای نصب تانکر‌ها در روش ذخیره آب باران با استفاده از مخزن، حیاط است. در صورت انتخاب مخازن پلی‌اتیلن می‌توانید آب ناودان‌ها را دقیقا به داخل منبع هدایت کرده و بعد آب را به واسطه شلنگ یا لوله، به زمین کشاورزی انتقال دهید.

  • ذخیره آب باران در بالکن

در صورتی که قصد شما از ذخیره آب باران با استفاده از مخزن، مصارفی مانند شستشوی روزانه در ساختمان چند طبقه است، می‌توانید مخزن را روی بالکن خانه خود قرار دهید. در این زمان یک انشعاب از ناودان را داخل مخزن روی بالکن قرار دهید تا آب باران راحت در آن ذخیره شود. در صورت تمایل می‌توانید از آب مخزن بالکن برای شستشوی حیاط یا آبیاری درختان نیز استفاده کنید. مطمئنا هنگام نصب مخزن روی بالکن، متخصصان به شما توصیه می‌کند که آن را روی یک سطح بلند قرار دهید تا اینگونه آب با فشار بیش‌تری از آن خارج شود.

یک نکته مهم در رابطه با آب باران ذخیره شده با این روش‌ها، قابل شرب نبودن آن است. به عبارتی دیگر شما از آب ذخیره شده در منابع و مخازن، می‌توانید برای شستشوی ظرف و میوه در کنار آبیاری زمین‌های کشاورزی استفاده کنید. اما اگر به هر دلیل مجبور به استفاده از این آب شدید، باید به کمک چندین روش این آب را تصفیه کنید که این روش‌ها عبارت هستند از:

  • جوشاندن آب منبع ذخیره آب باران به مدت حداقل یک دقیقه
  • استفاده از اشعه ماوراء بنفش
  • اضافه کردن کلر با استفاده از فیلتر

نکات کلیدی سیستم ذخیره آب باران با مخزن

متخصصان و کارشناسان این حوزه هنگام نصب و ذخیره آب باران با استفاده از مخزن به شما چند نکته کلیدی را بیان می‌کنند. بدون شک در صورت توجه به این نکات، سیستم ذخیره آب باران شما درست کار خواهد کرد. اما از اصلی‌ترین این نکات، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1)    استفاده از ناودان آلومینیومی یا پلاستیکی مقاوم در برابر نور خورشید

2)    نصب صافی آلومینیومی جلوی ورودی ناودان یا لوله

3)    انتخاب لوله‌های بزرگ در سیستم لوله کشی

مزیت ذخیره آب باران با منبع

با توجه به بحران‌های زیست محیطی، ذخیره آب باران با استفاده از مخزن‌ ایده‌آل‌ترین انتخاب ممکن است. از نظر کارشناسان حوزه آب، این روش مزیت‌های بسیاری را با خود به همراه دارد که اصلی‌ترین آن‌ها، شامل لیست زیر می‌شود:

  • کاهش گاز‌های گلخانه‌ای
  • کم شدن روان‌آب‌ها زمان بارندگی
  • صرفه‌جویی در مصرف آب شیرین و همچنین ذخایر آب زیر زمینی

سخن پایانی

مردم سرزمین ایران همیشه از گذشته برای ذخیره آب باران، گزینه‌های متعددی پیش رو داشته‌اند. بدون تردید این راهکار‌های موثر آن‌ها بود که تمدن هزاران ساله را در این کشور خشک را به وجود آورد. این روز‌ها با توجه به بحران کم آبی و گرم شدن کره زمین، استفاده از مخزن ذخیره آب باران گزینه‌ ایده‌آلی به نظر می‌رسد. شما به کمک این مخازن، آب باران را ذخیره کرده و از آن می‌توانید برای مصارف کشاورزی یا شستشوی ظرف‌های خود استفاده کنید. مصرف آب باران بدون جوشاندن حداقل یک دقیقه، یا اضافه کردن کلر به آن، هرگز توصیه نمی‌شود. اگر شما هم می‌خواهید سهمی در صرفه‌جویی در مصرف آب داشته باشید و با روش‌هایی نوین به حفظ آب در کشور کمک کنید، با کارشناسان فروش ما در دماوند پلیمر در ارتباط باشید تا به سوالات شما در خصوص مخازن آب پاسخ دهند.

همچنین شما می توانید انواع مخازن مانند مخزن زیر پله، مخزن کروی، مخزن آب کتابی و… را در دماوند پلمیر تهیه کنید. علاوه بر انواع مخازن، حجم های مختلف منبع آب نیز در این فروشگاه وجود دارد که شما برای خرید می توانید به آن اقدام کنید. محصولاتی همچون مخزن آب 4000 لیتری، مخزن آب 1500 لیتری، مخزن آب 1000 لیتری عمودی و مخزن آب 2500 لیتری عمودی و… از نمونه محصولات این فروشگاه هستند.

بازگشت به لیست